ابر نورانی ناشناخته بر فراز ایران

وبسایت تفریحی کـــولـاکــ91 | K o O l A k 9 1

جدید ترین مطالب
بخش بایگانی

آخرین ارسالی های انجمن

ابر نورانی ناشناخته برفراز ایران

برای دیدن این پست به ادامه ی مطلب بروید...

ابر نورانی ناشناخته بر فراز ایران

باز هم رویت یک ابر ناشناخته نورانی دیگر در بامداد جمعه، 24 شهریور ماه امسال حرف و حدیث های فراوانی به راه انداخت. رویت این ابر در حالیست که خرداد ماه امسال نیز پدیده ای مشابه آنچه جمعه گذشته دیده شد از شهرهای مختلف ایران گزارش گردید. آنچه در ادامه می خوانید قسمتی از گزارشات عینی شاهدان این پدیده به اضافه تصاویر گرفته شده و تحلیل های احتمالیست

گزارشات چه می گویند:

با توجه به این که جمعه گذشته، ماه نزدیک صبح در آسمان طلوع می کرد و آخرین روزهای پایانی تعطیلات نیز به شمار می آمد گروه های مختلف نجومی به مناطق بکر طبیعی رفته بودند تا بتوانند فعالیت های رصدی خود را انجام دهند. وجود این افراد باتجربه به همراه امکانات و وسایل مناسب رصدی و عکس برداری باعث شد تا هم گزارش های دقیق تری ارسال شود و هم تصاویر واضح و مناسبی از آن گرفته شود.

در ابتدا گزارش چند تن از این منجمین را با هم مرور می کنیم:
گزارش از رضا شعبانی:

«پنج شنبه با تعدادی از دوستان برای رصد و عکاسی به حوالی دماوند رفتیم. به غیر از رصد بسیار عالی که در آسمانی مناسب انجام دادیم، یک پدیده عجیب رصدی دیدم که هم ناشناخته بود هم عجیب. در حوالی ساعت 5 صبح ابری درخشان و عجیب را در سمت جنوب غربی مشاهده کردیم. این ابر کم کم حالت مخروطی به خود گرفت و به مانند مخروطی چرخان به نظر می رسید. بعد از مدتی به ناگهان در زیر این مخروط شی درخشانی دیدیم که به سمت شمال شرقی به حرکت در آمد و ابر درخشان نیز با فاصله به دنبال آن!! در آخر توانستیم عکسی از این جرم بگیریم که در آن زمان دیگر شبیه به دنباله داری بسیار بلند شده بود که از سمت شمال شرق تا میانه آسمان ادامه داشت.»
گزارش از ساسان یکانی:

«من که برای زدن اسکچ به رصد رفته بودم اندکی بعد از طلوع ماه، جسمی ابر مانند در سمت جنوب خود مشاهده کردم. آن شی ابرمانند از دور داشت به ما نزدیک می‌شد. هنگامی که از بالای سرمان رد شد متوجه شدیم یک جرم نورانی در زیر آن ابر، دقیقا مثل یک ستاره در حال حرکت است. به نظر من آن جرم نورانی چیزی ابر مانند از خودش بیرون می‌داد که آسمان را روشن کرده بود.»
باز هم رویت یک ابر ناشناخته نورانی دیگر در بامداد جمعه، 24 شهریور ماه امسال حرف و حدیث های فراوانی به راه انداخت. رویت این ابر در حالیست که خرداد ماه امسال نیز پدیده ای مشابه آنچه جمعه گذشته دیده شد از شهرهای مختلف ایران گزارش گردید
گزارش از محمد مهدی عسگری:

«پنج شنبه شب به همراه دوستانم به منطقه ای در حدود 100 کیلومتری زنجان عازم رصد شدیم. به خاطر سرمای زیاد نیمه شب رصد را تعطیل کرده و کنار آتش نشستیم. من از ابتدای ظهور آن ابر متوجه اش نشدم و با هیجان دوستانم اطلاع پیدا کردم که ابری به طول حدود 20 درجه و به شکل کاملا بیضوی از جنوب شرقی محل رصد به سمت شمال شرقی حرکت می‌کرد. فکر می کردم ابر ارتفاع پایینی دارد که نور ماه روشنش کرده. ولی دو سه دقیقه بعد شکلی مخروطی گرفت که در عکسها مشخص است.»
گزارش از محمد هادی نوروزی:

«مشغول بحث با دوستان بودیم که به نظر آمد در آسمانی که در طول شب کاملا خالی از ابر بود یک دفعه یک تکه ابر در جنوب غربی آسمان شکل گرفت، کم کم به شکل یک مخروط در آمد و پرنورتر شد. کم کم هم در جهت شمال شرقی حرکت می کرد . یک جرم پر نور در شمال شرقی ابر در حال حرکت بود و گویی در حال نورپردازی. سرعت بسیار بالایی داشت و به نظرم ارتفاع بسیار زیادی نیز داشت. کم کم ابر به صورت دنباله ای بلند در پشت جرم شکل گرفت و بعد از مدتی در شمال شرقی افق ناپدید شد.»
تصاویر چه چیزی نشان می دهند:

تصاویر زیر قسمتی از عکس هایی است که منجمان کشورمان از آن ابر ناشناخته تهیه کرده اند:

ابر نورانی ناشناخته بر فراز ایران

 

ابر نورانی ناشناخته بر فراز ایران

 

ابر نورانی ناشناخته بر فراز ایران

 

ابر نورانی ناشناخته بر فراز ایران

 

ابر نورانی ناشناخته بر فراز ایران

 

 

ابر نورانی ناشناخته بر فراز ایران

 

بود؟

حوالی ساعت 22:18 پنج‌شنبه 18 خرداد، در آسمان شمال و شمال غرب، نور سفیدی ناگهان منفجر شد و ابری در اطراف آن شکل گرفت که به سرعت گسترش پیدا کرد و نیمی از آسمان را گرفت. افراد متعددی در شهرهای مختلف کشور و دیگر کشورهای همسایه این پدیده را دیدند و به سرعت، گزارش‌هایی از مشاهده این پدیده را به پایگاه‌های اینترنتی، شبکه‌های اجتماعی و خبرگزاری‌ها ارسال کردند.

مشاهده این پدیده در آسمان بسیاری از کشورهای منطقه بدان معنی بود که این رویداد در ارتفاع بالایی از سطح زمین رخ داده و فیلم‌ها و تصاویری که دقایقی پس از این واقعه در شبکه‌های اجتماعی و یوتیوب به اشتراک گذاشته شد، این احتمال را تقویت کرد که این پدیده مربوط به آزمایش موشکی در ارتفاع بالا باشد. مشابهت این پدیده با دو رویداد موشکی که در سال‌های 1386 در آسمان خاورمیانه و سال 1388 در آسمان نروژ دیده شد، بر تقویت این احتمال افزود.

ابر نورانی ناشناخته بر فراز ایران

 

از چه کسی باید پرسید؟

تحلیل پدیده های ناشناخته این چنینی که به مسائل نظامی، امنیتی و سیاسی کشورهای مختلف مرتبط هستند کار چندان ساده ای نیست. بسیار اتفاق افتاده است که کشاورزان یا چوپانان به هنگام شامگاه که به سوی خانه خود حرکت می کردند سیاره درخشان زهره، هواپیماهای نظامی یا ماهواره های هواشناسی را با بشقاب پرنده ها اشتباه گرفته اند اما زمانی که گروهی منجم باتجربه که تمامی گزینه های قبل را می شناسند خبر از رویت یک شی ناشناخته می دهند به نظر می رسد باید به آن بیشتر توجه کرد. اما مشکلی که همین منجمان نیز با آن مواجه هستند این است که گزارش خود را دقیقا به کجا باید ارسال کنند؟ پلیس، نیروی هوایی، سازمان فضایی، دانشگاه های هوافضا یا حتی مجلات زرد!؟

وقتی سال 86 پدیده ای مشابه این ابر ناشناخته در آسمان رویت شد، روابط عمومی وقت سازمان فضایی ایران به خوبی مطالبی را در پی بررسی آن پدیده منتشر کرد. کاری که متاسفانه نه در مورد پدیده خرداد ماه صورت گرفت و نه تا این لحظه درباره ابر جمعه گذشته.

از نهادهای مرتبط مانند سازمان فضایی ایران و دیگر مراکز مربوطه انتظار می رود در زمان وقوع چنین پدیده هایی اطلاعات درست و تحلیل های اولیه و احتمالی خود را در اختیار جامعه بگذارند تا از بروز شایعه پراکنی و تحلیل های نادرست جلوگیری شود.
پدیده بامداد جمعه چه بود؟

هنوز پاسخ دقیق و روشنی برای این سوال موجود نیست. برای پدیده خرداد ماه محتمل ترین گزینه این بود که در ساعت 21:39 به وقت مسکو (22:09 به وقت ایران) موشکی روسی از جنوب آستاراخان شلیک شد و 9 دقیقه بعد به ارتفاع 350 تا 400 کیلومتری رسید. در این زمان مرحله دوم یا سوم موشک هنوز سوخت زیادی داشت و مواد حاصل از احتراق شروع به پخش شدن کرد. طی چند ثانیه، محصولات احتراق به‌شکل مخروطی بزرگ پراکنده شد و با ایجاد پرده‌ای بازتابنده به ابعاد چند کیلومتر، نور خورشید را به سوی زمین منعکس کرد. در ساعت 22:18، مردم شمال خاورمیانه این ابر نورانی را در آسمان شمالی خود دیدند.
 از نهادهای مرتبط مانند سازمان فضایی ایران و دیگر مراکز مربوطه انتظار می رود در زمان وقوع چنین پدیده هایی اطلاعات درست و تحلیل های اولیه و احتمالی خود را در اختیار جامعه بگذارند تا از بروز شایعه پراکنی و تحلیل های نادرست جلوگیری شود

چند ده ثانیه بعد، موتور مرحله آخر شروع به حرکت دورانی کرد و مواد برجامانده از احتراق در الگوی مارپیچی پراکنده شد. از دید ناظران زمینی، این‌طور دیده شد که راس ابر مثلثی شکل (که مقطع جانبی مخروط است) شروع به چرخیدن کرد و طرحی مارپیچی را پدید آورد. با پایان یافتن سوخت، راس ابر مثلثی‌شکل ناپدید شد و با پخش شدن مواد، حفره‌ای دایروی در راس ابر پدید آمد که شروع به بزرگ‌تر شدن کرد. خیلی زود، غلظت مواد بازتابنده در اثر گسترش بسیار زیاد ابر کاهش یافت و باعث شد روشنایی ابر کاهش یافته و از نظرها محو ‌شود.

پدیده جمعه گذشته نیز با احتمال بسیار بالایی چیزی شبیه به همین مورد خرداد ماه است البته در گزارش های پدیده خرداد ماه خبری از شی ای نورانی در زیر ابر ناشناس نیست در صورتی که درباره پدیده بامداد جمعه در تمامی گزارشات به وجود آن نقطه نورانی اشاره شده است. به نظر می رسد یکی از دلایل روشنایی این ابر با توجه به ساعت رویت آن که نزدیک صبح بوده و ارتفاع بسیار بالایی که داشته است بازتابش نور خورشید باشد و منشا آن نیز احتمالا به خاطر پخش شدن سوخت موشک بوده است.

در کل توصیفاتی که از این مورد شده است بسیار بسیار شبیه پدیده سال 86 است که در اتفاقی مشابه هم، چنین ابری گزارش شده است و هم نقطه ای نورانی در زیر آن ابر.

مطالب مرتبط

تظرات ارسال شده

کد امنیتی رفرش